fredag 29 mars 2013

Ett hett tips...

Fanny har fixat en god efterrätt åt oss idag. Super gott testa.

Stracciatellamousse

Stracciatellamousse är riktigt gott och väldigt enkelt att göra.

Mycket god och enkel dessert är detta italienska recept på mousse med hackad choklad, grädde och kesella.
Tid: 20 minuter + 30 min i kylskåp
4-6 portioner
Ingredienser:
100 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
250 g kesella 10%
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Utrustning du behöver:
elvisp
portionsglas
Gör så här:
Hacka chokladen. Använd en vass kniv och tryck.

Vispa grädden lite lagom tjock.

Blanda kesella, florsocker, vaniljsocker och drygt hälften av chokladen. Använd gärna elvispen på lägsta hastighet (visparna behöver ej göras rent emellan).

Blanda samman med den vispade grädden till en fluffig och fin smet (fortsätt gärna använda elvispen på lägsta hastighet).

Fördela smeten i portionsglas. Strö över resten av chokladen.

Ställ in i kylskåp i minst 30 minuter före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar